• Publicité
Bons Plans Malins

Българска Коледа в Южна Франция

Actualites, événements, expos...

Българска Коледа в Южна Франция

Messagepar bulgariaforever » 21 Nov 2012, 13:09

Българска Коледа в Южна Франция

На 1 декември(събота) в 20.00 в Екс ан Прованс, региона на Марсилия, предстои да се състои Българска Коледа.
Специалният празник се организира от френско-българското сдружение „Прованс България”, чийто председател, г-н Жан Мари Мартен, е голям почитател на българските традиции и изкуство, почетен консул на България в Марсилия.
Сдружението от години по Коледа предлага тържества, свързани с представяне на коледните празници и традиции, кани приятели, организира концертни програми, звучат българска музика и песни.
Специални гости на новото издание на празника ще бъдат младите хора от ансамбъла за традиционни български танци „Зора”- Париж.
Формацията е създадена с развитие на ателието за български народни танци, организирано от Асоциацията на българските студенти във Франция - Париж. Ателието прераства в танцова формация. Изнасят концертни програми.
Събитието отразява взаимодействието между сдруженията на българите и приятелите на България във Френската република, реално свързва сдружения от Париж и региона на Марсилия.
Желаещите да се включат в празника, могат да го сторят на адрес: Salle Roger Baudin, Rue Fernand Arata, Les Platanes, Aix en Provence, като желателно е да направят и предварителна резервация, преди 27 ноември, по мейла provencebulgarie@yahoo.fr или на телефон 06 10 20 21 87.
По информация, предоставена от френско-българското сдружение „Прованс-България”, Екс ан Прованс, Франция

source : http://www.rodinabg.net/?action=news&id=1925
bulgariaforever
 
Messages: 40
Enregistré le: 03 Juil 2009, 13:40
Localisation: AIX EN PROVENCE/MARSEILLE/BULGARIE

Retourner vers Actualité Bulgarie

Qui est en ligne

Utilisateurs parcourant ce forum : Aucun utilisateur enregistré et 1 invité

cron